Nick Cillessen.

Geboren in Nijmegen op 1 december 1962 en getogen in Millingen a/d Rijn, alwaar ik de grootste tijd van mijn jeugd heb doorgebracht. Al jong, zoals de meeste kinderen was ik al gefascineerd van tekenen. En gestimuleerd door een belangrijke vrouw, mijn moeder ontwikkelde mijn tekenvaardigheid. Al snel ging ik over op schilderen. Eerst nog op waterbasis, later op olieverf.

Mijn eerste olieverfschilderijtje, geschilderd op 9-jarige leeftijd, heb ik nog steeds. Het is niet meer dan wat 'à lá prima' geklieder op een plankje en natuurlijk technisch gezien voor verbetering vatbaar. In het begin waren boeken van schilders, vooral de grote meesters, mijn houvast.

Door veel te kijken en lezen ontwikkelde ik gestaag mijn techniek, als een ware autodidact. Ook Dhr. Th. Hermsen, zelf amateurschilder, stond mij toen bij met raad en zeer bruikbare tips.

Na mijn schooltijd raakte het schilderen wat in het slop. Maar na verloop van tijd kwam de drang om te gaan schilderen terug en ontwikkelde ik mij verder als schilder, bijgestaan door een andere amateurschilder, Dhr. G. Rozeboom.

De ontwikkeling bleef autodidactisch en mijn thema's zijn voornamelijk stillevens.